15 Ekim 2012 Pazartesi

"Gülmek ideolojik bir eylemdir!"


ODTÜ - "Gülmek ideolojik bir eylemdir" kısa film *

İç-mihrak

Zeynep Kuray

* Gülmek İdeolojik Bir Eylemdir.


---Bingöl Üniversitesi'nde Aydın Erdem anmasına katıldıkları gerekçesiyle toplamda 80 öğrenci hakkında soruşturma başlatıldı. 
4 kişi 6 ay,
1 kişi 4 ay,
55 kişi 15 gün,
kalan öğrenciler de uyarı ve kınama ile cezalandırıldı.
Öğrenciler cezaların iptali için dava açtılar.
---ODTÜ Sosyoloji 1. sınıf öğrencisi Mehmet Sundu "Yasadışı örgüt üyeliği" gerekçesiyle tutuklandı.
------Dersim'de KCK operasyonları kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 5 üniversite öğrencisine 'örgüt üyeliği' ve 'örgüt propagandası' yaptıkları gerekçesiyle toplam 79 yıl hapis cezası verildi.
---Dumlupınar Üniversitesi'nde, 'Türkiye Üniversiteler Meclisi' afişi asan 3 öğrenciye soruşturma açıldı.
---Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 3 Ekim 2011 tarihinde basın açıklaması gerçekleştirilen 51 üniversiteliye, basın açıklaması gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 15 gün uzaklaştırma cezası verildi. Soruşturmalar açıldıktan sonra soruşturmaları protesto etmek için yapılan eylemden dolayı bir üniversite öğrencisi de 1 ay okuldan uzaklaştırma cezası aldı.
---Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde "kitap takas standı" açan 7 öğrenci hakkında soruşturma açıldı. 
---SDP'nin gençlik kolu olan Dev-Lis üyesi Dersim Dinçer, Ali Okutan ve Bedrettin Akdeniz, Newroz bayramını KCK talimatları kapsamında 21 Mart günü kutladıkları gerekçesiyle tutuklandılar.
---İstanbul'daki İsmail Erez Endüstri Meslek Lisesi'nde, 7 Mart'ta gerçekleştirilen kantin boykotuna katılan lise 3 öğrencisi Abdülmelik Yalçın, okuldan atıldı. İlçe Öğrenci Disiplin Kurulu, karara gerekçe olarak Abdülmelik'in okul müdürlüğünden izin almadan basına bilgi vermesi ve bildiri dağıtmasını gösterdi.
---Kamuoyunda Poşu davası" olarak bilinen, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül 'ün yargılandığı davada karar çıktı. 25 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen celse tahliye edilen Kırmızıgül'e toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

-ODTÜ Öğrencileri İlhan Kaya ve Barış Önal da "yasadışı" örgüte üye olmak suçlamasıyla içerideler.
-Ve daha nicelerimiz...

Niccolò Paganini - Caprice No. 24

Hiç yorum yok: